Bilgi veya kültür için değil kalp için okuyacağız. Kalbimiz yumuşayıp rikkate gelsin ve böylece biz değişelim diye okuyacağız.
Biz bu dünya hayatına Allah’ın izni ile tutunacağız, bırakıp gitmek yok. Ama hayatın keyif hayatı olmadığını da bileceğiz, böylece beklentimiz ile realite arasında ezilip gitmeyeceğiz.
Ahmed b. Yusuf es-Seyyid'in "Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi" kitabından derlenmiştir.
Dünya imtihanlarla çevrili bir yarış pisti. Ve bütün mesele her koşulda hangi kapıya gideceğini bilmek. Yolu bilmek…
Kötü insan yoktur; kötüleşmiş, körelmiş, saflığı ölmüş insan vardır. İnsan, hayatının en karanlık anında bile olsa fıtrat-ı asliyesine dönebilir.
Bağışıklık sistemimizin önemini daha derinden anladığımız bu günlerde, hemen hemen her yerde bu sistemi güçlendirmeye dair tavsiyeler ve bağışıklığı zayıflatan etkenlere dair uyarılar almaktayız. Peki, bu nasıl olabilmektedir?
Tefekkür etmemize vesile olması dileğiyle; zararsız olduğunu düşündüğümüz arkadaşlıklarımızın tümü gerçekten de “her zaman” zararsız mı?
Bilim dünyası son 10 yıldır Rabbimizin binlerce yıl önce yarattığı bu varlıkları konuşuyor. Peki, bunlar kimdir? İçimizde bulunma hikmeti nedir?
İnsanız, aciziz; böyle yarattı, böyle takdir buyurdu Rabbimiz. Ekmeğimizi yoğurana, sütümüzü sağana muhtaç olduğumuz gibi bize fikir beyan edenlere de muhtacız.
Hangi bela girdabında olursan ol kurtuluşunun Allah’tan geleceğine samimi olarak iman et ve sabret, kim Allah’a karşı samimi olmuş da Allah onu boşa çıkarmış?